Monday, May 9, 2011

untuk ape air mata ini

sekarang dalam library.. report untuk chem2002 6th experiment belum start..... lusa kena hantar... isnin ni CHEM2050 punye quiz... ade la stadi2 separuh...

Ya Allah, ampunkan aku sekiranya aku mengeluh.....

d cnie, air mata menitik-nitik turun... bersih mata ni dr patogen2 yg nak attack....

saye xnak nangis... dislike this so much...... saye kene kuat untuk people around me... ramai lagi yg bermasalah dan perlukan assurance...

Ya Allah, adakah aku sebaik-baik orang untuk menjalankan perintahmu?? Rase diri ini sangat lemah...


dari dulu aku berseorangan... aku down tapi aku bangkit kembali.. tapi series of incidents yg happened recently buat aku rase aku sangat lemah.. LEMAh xley BANGKIT DAH!!!!

aku deal dgn orang itu ini... dengar yg ni terluka.. yang ni terase... yang ni geram... yg ni xde sape.... i tried to be there for them... I tried to be better for them... guys, don't even think that I dislike to do these things.... I do this for the sake of Allah.. jika kita memudahkan urusan orang lain, Allah akan mudahkan urusan kita.. dan keredaan Dia -lah yg kita focus...

dalam menemui orang satu persatu... hati aku sendiri yg terluka... aku xdapat buat ape2... outside, I look so numb... I make neverending jokes but inside, I'm torn...

I don't know how to cure a heart that feel loneliness because in fact I am alone too... Allah is there for me... He see how my heart is ripped apart repeatedly..

I want to be healed.. otherwise the list of things I am supposed to do would be retatded.. Ya ALLAH, PLEASE HEAL MY HEART....... I know u can hear my call....

4 comments:

mimyliana said...

Atikah sayang,
Sabar ye ukhti, dengan kesabaran yang indah. ingat tak 47:7? Kita yakin dengan janji Allah, dan akan berbuat dengan seluruh kemampuan kita. u r so strong indeed, my dear sister. Dan doa kami sentiasa dititipkan untuk akhawat kami yang jauh di mata tapi dekat di hati. Moga kami jadi sekuat enti. Enti lah qaidah sulbah yang Allah ingin bina!

Mimy@leeds :))

pendekar mata hati said...

Salam mimy,
xtaw nak habaq ape dah.. jzkk awak.. rindu sangat kat korang semua... terasa tau skang... Maafkan kalo kite selalu menyepi dr Skype.. InsyaAllah berkesempatan nati kite share something ^-^

Doakan untuk kite and seluruh umat ea...

p/s : dah riang sedikit, thanz awak...

thuraiya said...

salam dearie,

there is only one that i can say.
wheneva u feel lonely, say this:
hasbunallah wa ni'mal wakil. He'll make u strong n be wif u. He is always around n He is what we think of Him. So, believe in Him.

despite u helping the others out, never forget of urself. jangan jdkan diri kita lilin as it is not what a muslim is. I faced what u've faced before..i hurt me so much, not the heart as it is only but the iman. never ever help others but letting go of ur own self! kuatkan diri dan ikatan pada tali ALLAH. barulah kita boleh tolong yang lain.

be strong. be strong.
keep strength in nothing else but ALLAH.

pendekar mata hati said...

thuraiya...

thanz for the words ukhti.... need to learn so many things right now... jus feel I am nothing. indeed I am.. He is the Greatest...
asbunallah wa ni'mal wakil...

tqvm ukhti....