Monday, October 19, 2009

Inikah CINTA???

zaman remaja tibe....mulalah ade pandang2 jeling.
maka ramailah pasangan dara n teruna bersame..
romantik,loving habis n bla3x, sampai xingat dunia dan dosa pahala…..

bile mai turn aku… ade sorang boo-duck yg aku ingat dielah laki yang terbaek buat aku…
tapi aku buat rules,, no meseg or kol during exam period..only during holiday ok
abis spm declare which i felt lain macam..

then kgkawan cakap die men kayu tiga...then clash,pedih jap hati
haha, tp 2 zaman lama..

pk2 balik..cinta sahabat pd aku sbbkan mereka reveal perkara sebenar... thanz kengkawan!!!

dan yg penting, cinta hakiki,ALLah yg Maha ESa, Dia bg peluang untuk aku tersedar dari pengalaman ‘bercouple’..pedihnye hati mase 2..aku serik dan dgn coupling process ni...

in fact, if a man really serious wanna u to b his partner, he will meet ur parents, asking ur hand 4 marriage in which he's comitted 2 u….
besides dat, it’s jus maen2… i hold dat principle until naw. dan TUHAN kekasih yg terulung la yg akan bagi lelaki terbaik buat kite..

“lelaki yang baik untuk perempuan yg baik”

so dalam nakkan Mr.Right 2 kena la latih diri 2 b a MRS.RIGHT….
diri ni masih byk khilafnye..
tp aku percaya CINTA TErAGUNG aku akan berikan yg terbaik untuk hamba-Nye..
Ameen..

4 comments:

z.leysza said...

uihh! laju ko memblog..kalah aku yg blom g oversea lg nih..

btw, this is a nice post..simple yet meaningful =)

huuu..lame x jumpe ko =(

pendekar mata hati said...

to zue..rindu nye kat ko..ingat lg tyme lite practice dancing same.. ntah la zue,syok jugak meluah kat dlm blog..

rindu ko sgt2!!!

atikah said...

guess i know whos dat boo-duck..the correct way to spell is bull dog kah..wawa~~

pendekar mata hati said...

to atikah: yeah,u know him.. smart guy r8?? he's still human who caused me hvg a great pain..xkisahla, sbb die xde dlm hidup dah,huhu